Dankbaarheid en Geluk

Als wij terugkijken op deze eerste week van ons nieuwe bedrijf en website ervaren wij een gevoel van grote dankbaarheid!

Zoveel liefdevolle en mooie reacties die wij mochten ontvangen. Via Facebook, mail, berichtjes en persoonlijke attenties. Ook zijn we dankbaar voor de opdrachten van de organisaties die zich kunnen vinden in onze manier van werken en van onze diensten gebruik willen maken. Daarnaast zien we ook een groeiende vraag van individuen, elk met hun persoonlijke vraagstelling.

Dat de lancering van ons bedrijf en website zo aanslaat, dat mensen vertrouwen hebben in onze wijze van werken, dat wij onze visie op werken en leven in de praktijk mogen brengen, geeft een enorm gevoel van rijkdom en stemt dankbaar en gelukkig!

Overigens is dankbaar zijn een van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste ingrediënt om gelukkig te zijn. En net als ik hierover aan het denken en invoelen ben, valt een artikel in mijn mailbox met een aantal wetenschappelijke feiten over geluk en dankbaarheid, die ik graag met jullie wil delen.

Mensen die de tijd nemen om de schoonheid rondom hen te appreciëren zijn gelukkiger (volgens onderzoek van Dr. Niven David zelfs 12% gelukkiger) dan mensen die er geen moment bij stilstaan en alles tegelijk proberen te doen. Geluk vereist immers concentratie op het mooie en het positieve in het leven. Het verschil voel je al na een week hetgeen blijkt uit een onderzoek van Winifred Gallaghert). Drie groepen vrijwilligers maakten daarbij een week lang met regelmaat wandelingen:
De eerste groep moest tijdens die uitstapjes focussen op negatieve zaken zoals graffiti en vuilnis. Na afloop van het experiment voelden deze mensen zich ongelukkiger dan ervoor.
De tweede groep concentreerde zich op positieve dingen als zonneschijn, bloemen en glimlachende voorbijgangers. Deze vrijwilligers voelden zich achteraf beduidend gelukkiger.
De derde groep wandelde gewoon voor de beweging en scoorde qua geluk iets tussen de twee.

Natuurlijk is het belangrijk om de realiteit waar te nemen en je gevoelens serieus te nemen. Als je verdrietig bent omdat de omstandigheden onprettig zijn, is het zaak om de juiste actie te ondernemen zodat je de situatie, eventueel, kunt veranderen. Echter let daarbij wel op met welke bril je naar de werkelijkheid kijkt. Deze kan voor een groot gedeelte mee bepalen hoe jij de werkelijkheid ervaart en daarmee hoe jij je voelt.

Aan de kracht van positief denken en hoe je dit kunt bereiken, besteden wij aandacht in onze individuele- of teamcoaching.
Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Wij zijn ondertussen vooral dankbaar voor alles wat op dit moment op ons pad komt en genieten er volop van!

PetersJeurissen

coaching & consultancy
Maastrichterlaan 95
NL-6191 RT Beek
info@petersjeurissen.com
+31 (0)46 8886592

 

Aanmelden Nieuwsbrief